12.08.2010

InRock Pop Vol.3 (Japan) - Ekskluzivan intervju



Neverovatno omiljeno zaposlenje lidera


Bill Kaulitz (pevac)
Puno ime: Bill Kaulitz Trümper r
Rodjen: 1.09.1989 god: 21
Mesto rodjenja: Lajpcig, Nemacka
Visina: 188cm
Tezina: 52kg
Boja kose: crna (prava boja kosa mu je tamno smedja)
Boja ociju: Braon
Omiljena hrana: Pizza, pasta, ranije sam voleo brzu hranu ali sam sada vegeterijanac
Omiljeno pice: Cola, mleko od jagode, caj od peperminta.
Clanovi porodice: Mama--- Simon radi u tejlor prodavnici
Bioloski otac ---Jörg Kaulitz je vozac kamiona.
Ocuh--- Gorgon Trümper je muzicar.
Identicni brat blizanac ---Tom Kaulitz.
Omiljeni bendovi: Green Day, Depeche Mode, David Bowie, Bonaparte, Aerosmith, Kings Of Leon

Nakon razvoda njegovih roditelja, kada je imao 7 god, Billa i Toma je odgojila njihova majka. Novi momak njihove majke je postepeno uticao na njih i ucinio da se Bill zainteresuje za muziku.(Gordon se kasnije i ozenio njihovom majkom) Kada je Bill imao 10 nasao je bend zahvaljujuci ocuhu. Krenuo je da peva pesmu u klubu, koju je sam komponovao.Tokom tinejdzerskih dana smatram je fensi sredjenim momkom medju svojim drustvom u svom rodnom gradu jer je nosio odecu koju je sam pravio. Osim toga, uvek je imao nesuglasice sa nekim. Ubrzo kasnije Georg i Gustav su se pridruzili bendu i zajedno su vredno radili, pod imenom Devilish.Medjutim bilo je retko dobrih nastupa.Srecom Bill je nastupio u emisiji "Star Search". Na takmicenju je pevao pesmu "It's raining man" od Geri Halliwel i ispao je u cetvrt finalu sto je privuklo paznju poznatog producenta. Shvatio je da mu je to prilika da postane poznata licnost i bend je potpisao ugovor sa Universal-om 2005.Nakon debitovanja bend je ostvario ogroman uspeh ne samo u Nemackoj vec i u citavoj Evropi.Zbog putovanja i nastupa Bill je morao da prekine sa skolom kada je imao 15 i nastavi ucenje preko interneta i sa tutorima. 2007 je maturirao u Kelnu. (napomena: skola izmedju srednje i vise srednje) Inace Bill je u 6. razredu polozio 1.8 sto je veoma jak uspeh (za razliku od japanskog).
Zbog Billovog specificnog oblacenja izabran je za najbolje odevenog u Nemackom GQ magazinu. Osim ovoga on je i osigurao svoje pionirsko modno mesto. Tokio Hotel je nastupio na reviji italijanskog brenda “DSQUARED2” tokom FW-a, napravio foto sesiju sa Karlom Lagerfeldom za 30. izdanje Voga i pozajmio (tacnije Bill) glas za animirani film "Artur i Minimoji". Kada je u pitanju Billov odnos sa devojkama, iako ima puno fanova cini se da nema srece sa devojkama. Proteklih 7 god Bill nije imao devojku.

Popularan decko opsednut Hip Hop kulturom

Tom Kaulitz (gitarista)
Puno ime: Tom Kaulitz Trümper
Rodjen: 1.09.1989 God:21
Mesto rodjenja: Lajpcig, Nemacka
Visina: 188cm
tezina: 52kg
Boja kose: crna(prirodna boja je tamno smedja)
Boja ociju: Braon
Favorite food: Pizza, pasta sa paradajz sosom, ranije sam voleo brzu hranu ali sam sada vegeterijanac
Omiljeno pice: Cola, mleko od jagode
CLan porodice: Identican brat blizanac ---Bill Kaulitz
ostali clanovi porodice isti kao i Billovi
Omiljeni bendovi: Aero Smith and all the HIP HOP bands like Sammy Deluxe

Tom je rodjen 10 min pre Billa. Oni su identicni blizanci. Iako bi o njihovom fizickom izgledu mogli da sudimo. Tom uvek nosi kackete, nikada se ne sminka i fura cornrows. Sada voli Hip Hop i Cornrows. Tom je takodje priznao da on i Bll totalno drugacije izgledaju. Ali veruje da ako se trude moci ce da postanu jedno i postanu jaci. Oni su kao dve strane jedne medalje. Ljubav gledaju na drugaciji nacin. U Tomovoj frazi on je popularni od Billa oko pitanja devojaka. Njegov pogled na ljubav je flexibilan i veruje da moze imati romanticnu vezu cak i ako se radi o vezi za jednu noc. Iako se na prvi put dosta razlikuju imaju nesto zajednicko a to je ucenje.Tom je kao i Bill napustio skolu u 15toj i maturirao takodje u Kelnu sa istim prosekom kao i Bill.

Lekoviti basista sa svezim osmehom

Georg Listing (basista)
Puno ime: Georg Moritz Hagen Listing
Rodjendan: 31. Mart 1987 Godina: 23
Mesto rodjenja: Magdeburg, Germany
Visina: 178cm
Tezina: 72kg
Boja kose: Smedja
Boja ociju: Zelene
Omiljena hrana: Fotopoulos, Hot Pop
Omiljeno pice: Red Bull, Cola
Clanovi porodice: Roditelji su mu se razveli, inace je jedinac
Omiljeni bendovi: Green Day, Oasis, Red Hot Chilli Peppers, Die Ärzte

Oba roditelja su mu doktori pa je odrastao u bogatoj porodici.Njegovi roditelji ne sviraju ni1 instrument ali vole rock'n'roll, posebno je njegov otac skupljao puno rock'n'roll ploca Erica Claptona,Beatlesa,The Rolling Stones-a itd. Kuca mu je bila uvek puna muzike. U Georgovom detinjusvu uvek je bio na live koncertima.Normalno, zaljubio se u muziku.Nikada nije planirao da osnuje bend u srednjoj skoli ali ovaj plan je dosao sam od sebe. Ubrzo nakon upoznavanja sa Gustavom u muzickoj skoli zaljubili su se u muziku. Kao i Billovi i Tomovi roditelji i njegovi roditleji su se razvili ali majka ga je savetovala da uvek slusa svoje srce bez obzira na sve. I to je i uradio, ukljucujuci i muziku. Prvi utisak o Georgu dok je bio debitant je njegova osvezavajuca 'ravna' kosa koju je kasnije ispravio odlaskom u salon.Zapravo njegova prirodna kosa je kovrdzava.


Mlada ptica u bendu

Gustav Schäfer (bubnjar)
Rodjen: 08.09. 1988 God: 22
Mesto rodjenja: Magdeburg, Nemacka
Visina: 173cm
Tezina:68kg
Boja kose: Tamno smedja
Boja ociju: Braon
Omiljena hrana: kuvana govedja rebarca sa krompirom, zecevi i pasulj, cizburger
Omiljeno pice: Red Bull, Kola
Clanovi porodice: roditelji, sestra
Omiljeni bendovi: Metallica, Slipknot, Rod Stewart

Gustavov otac i sestra su svirali stalno gitaru, pa je odrastao u muzikalnoj porodici. Otac mu je dok je bio kod kuce stalno pustao videe. Gustav je udario u sto kao u bubanj tokom gledanja videa i tada je njegov otac shvatio da je on zainteresovan za muziku (bubnjeve) i poslao ga je u muzicku skolu.Tako da je Gustav krenuo da svira bubnjere sa 5 god. U osnovnoj skoli Gustav se takodje zainteresovao i za druge stvari ali je njegov otac bio strog. Pa su on i otac ponovo odgledali 'Genesis' video. Gustava je dirnulo to koliko je Genesis fanova imao i zakunuo se da ce jednoga dana i on biti neko. Nakon svega, on je nastavio uporno da vezba. Oceve reci su ga gonile u mislima. Nastavio je da vezba kako ga je i otac savetovao a zatim je upoznao i Georga u muzickoj skoli. Ubzro kasnije, zajedno sa Billom i Tomom, su 'pronasli' bend pod nazivom "Tokio Hotel". Medjutim, 2008 god Gustav je imao saobracajku. 5. novembra je vozio svoj BMW, presao je traku i zabio se u tramvaj. Srecom, nije zadobio povrede tokom ove nesrece dok su i njegov BMW i tramvaj ozbiljno osteceni. Nesreca se nastavila. Jula 2009 god Gustav je zadobio tesku povredu udarcem flasom o glavu koji je zadobio od strane 2 nepoznata muskaraca u jednom klubu u Magdeburgu. Zbog toga zadobio je 36 savova na celu.

Billov brat blizanac- Intervju sa Tomom Kaulitzem


Mi pricamo o svemu. Tokom jednog dana prokomentarisemo razne teme. Dok lezimo na krevetu cak razgovaramo da li cemo izabrati ledenu ili vrucu kafu.

Tom Kaulitz/Tokio Hotel intervju: YUKO KATO


Pre nego sto dodju u Japan, pozvali smo Tokio Hotel dok su bili u Hambrugu u svom studiu.Pripremaju se za odlazak na Juzno Americku turneju.
Tom se javio na telefon i glas mu je bio tako svez i energican cim se javio. Znajuci njihovu istorijsku slavu u Evropi nismo mislili da ce biti tako ljubazan kao pravi dzentlmen. Medjutim kao veliko iznenadjenje, iznanadio nas je.

Prema informacijama koje kruze na netu izgleda da trazite mesto gde cete se preseliti? Da li je to zbog snimanja? Ili je trajno?

Tom: Da, zivecemo u LA-u. Ali imamo i svoju novu kucu u Hamburgu.

Zasto? Da li ste se vec preselili u LA?

Tom: Ranije smo ziveli u Hamburgu, ali odlucili smo da se preselimo u LA s obzirom da tim sa kojim radimo na novom albumu zivi u LA-u. Odluka nam je zasnovana i na poslu tako da smo odlucili da se preselimo u LA.

Prema tracevima, nakon snimanja albuma sva cetvorica zelite da se vratite u Hamburg, ne planirate da zivite u LA-u i nakon toga?

Tom: Zapravo, Georg i Gustav i dalje zive u Magdeburgu. Bill i ja zivimo u Americi. Ali trenutno smo u Nemackoj jer se pripremamo za turneju u Juznoj Americi.

I da li vam je to OK, momci vi se razdvojeni? Sta je kolektivna mudrost za grupu?

Tom: Zapravo to je mali problem. Ali, osnovali smo ovaj bend pre skoro 10 god i to nece biti veliki problem za nas. Mi se mozemo naci u probnoj sobi i uraditi pripremu. Kao i u pocetku, vezbali smo i pisali pesme u Nemackoj a onda bi Gustav i Georg dosli kod nas i radili bi pripremu.

Culi smo da je Bill poveo sva 4 psa?

Tom: Da, sva 4 psa su u LA-u.


Ja sam briljantan lep gitarista.

Kakav je vas zivot u LA-u? Da li zivis sa Billom?

Tom: Apsolutno, zivimo zajedno.

Gde tacno zivite?

Tom: Zapadni Hollywood, lepo mesto.

Da li imate puno prijatelja u LA-u?

Tom: Nemamo puno prijatelja ovde, kao sto nemamo ni u Nemackoj (smeh).

Da li je to zato sto ste poznate licnosti?

Tom: Mislim da to i jeste jedan od razloga. Nakon svega, mi ne zivimo kao obicni ljudi. Ali od kako smo bili u srednjoj skoli, imamo samo 2-3 prava prijatelja. Ako budu dosli u LA, to ce biti predivno. Imamo prijatelje u LA-u ali zbog posla jedina relacija nam je kuca-studio. Producent nam takodje zivi ovde, to je neverovatno, zar ne ?

Dok ste bili u Nemackoj, mora da ste bili u senci lopova i pratilaca. Mozda ce vas zivot u LA-u biti sigurniji i mirniji.

Tom: Da, nadam se. To je drugi razlog zbog kog smo se preselili u LA.

Vasa Juzno Americka turneja je prvi korak probijanja na americko trziste. Veoma dobar pocetak, zar ne?

Tom: Mozda, nadam se da ce nas sledeci album uskoro izaci. U 2010 posecujemo Japan i imamo razne promo nastupe. Radujemo se tome. Zavrsicemo nas album nakon Juzno Americke turneje tako da ce malo potrajati. Takodje ce biti i potrebno vreme za probijanje na americku scenu.

Znamo da svi imaju neki hobi, inace ko obavlja kucne poslove sada? Bill? Ili vam neka druga osoba pomaze oko toga?

Tom: Postoje druge osobe koje nam pomazu oko posla, kuca je ogromna pa je neophodno zaposliti nekoga. Ali takodje i zajedno obavljamo kucne poslove, ponekad.

Tokio Hotel je ultra popularan u Evropi. Da li zelite da vasu popularnost iskoristite i u dobrotvorne svrhe? Ili npr. dobrotvorni rad?

Tom: Naravno vec smo to i puno puta uradili. Vec 3 god smo Bill i ja vegeterijanci. Na ovom aspektu, iako tu nema puno mogucnosti oko dobrotvornog rada, mi cemo naci neki posao.

Vi ste vegeterijanci, a ja obozavam meso. (smeh).

Tom: Oh, obozavas mesto, kao i Georg i Gustav.

Volim da jedem meso. Kada sam bio u Nemackoj, svih 7 dana sam jeo samo meso. Izgleda da Nemci vole da jedu meso.

Tom: Iako sam vegeterijanac moram da jedem zdravu hranu, u suprotnom ne bih imao snage. Ranije sam obozavao brzo hranu kao sto je cizburger i hot dog.

Tom je l' ti ne bi smetalo da mi kazes nesto o svojoj licnosti?

Tom: To je tesko pitanje. Bolje pitajte Billa. Po meni, ja sam sjajan, lep gitarista. I takodje sam jako drag. Bill i ja smo device, tako da sam perfekcionista. Ponekad oko dogovora mogu da ispadnem frik, tako da sam malo problematican po tom pitanju.

Kada ste Bill i ti zajedno, o cemu pricate?

Tom: Kada smo zajedno? Mi o svemu zajedno odlucujemo, bez obzira na sve. Kada lezimo na krevetu razgovaramo o tome da li cemo izabrati ledenu kafu ili vrucu kafu ili koja je boja bolja za pod za sobu u kojoj radimo pripreme ili koju cemo i kako cemo odsvirati pesmu tokom nastupa. Delimo sve zajedno.

Imate studio u Hamburgu, da li cete imati jedan i u LA-u?

Tom: Posto smo se upravo preselili neki namestaj ce tek biti prebacen za 2-3 nedelje. Kuca u Hamburgu je prazna. Verovatno zato sto je u LA-u ogromna...

Da li planirate da napravite sobu u kojoj cete sami vezbati?

Tom: Da, mislim da cemo napraviti jednu iako ce kostati puno.

Onda cete moci da pravite u bilo koje vreme muziku koju volite?

Tom: Naravno, radili smo to dok smo ziveli u Hamburgu. Mozemo da pisemo pesme dok snimamo a zatim uradimo glavno snimanje u producentskom studiju. Tako da moramo da donesemo odluku. Da li cemo potrositi puno novca na izgradnju licnog studia u nasoj kuci ili cemo koristiti tudji tokom snimanja?

Producent je David Jost?

Tom: David Jost i Dave Roth.

Radicete sa njima i na sledecem albumu?

Tom: Mislim da da. Osim njih pridruzice nam se i neki drugi producenti i tekstopisci s obzirom da zelimo da uradimo nesto specijalno i sveze. Ali ne znam previse o novom albumu. Ne pravimo planove. Dok ne krenemo da pisemo pesme ne znamo sta ce se sledece desiti.


Snimili ste pesmu na Japanskom pre 2 ili 3 god, zar ne ?
Tom: Da, "Durch Den Monsun".

Da li planirate da snimite ponovo?

Tom: Jos uvek ne znam. Za to je odgovoran Bill. Ali za Billa je jako tesko da peva na japanskom. I osim engleskog i nemackog tesko nam je da ucimo druge strane jezike. Tako da nam treba pomoc tokom snimanja. Ali proveli smo dobro vreme tokom snimanja te pesme na japanskom, ali je bilo tesko. Oh, pa vi ste culi tu pesmu ? Da li mozete da razumete o cemu smo pevali?

Zapravo smo sam procitao infose o tome, nisam cuo pesmu. Ali obecavam da ako budete pevali na japasnkog kada dodjete ovde, recicu vam kako je zvucalo.

Tom: Ok onda.

Sledece pitanje je tipicno. Zbog cega ime "Tokio Hotel"?

Tom: Original je "Devilish".

Da, znam za to, cool ime.

Tom: Naravno, poprilicno je cool ime. Htelo smo novo koje je vise cool. Pa smo odlucili da ce sadrzati "Tokio" nakon rasprave. Tokio zvuci lepse od Berlina. Medjutim nikada ranije nismo bili tamo. U nekoj meri ime naseg benda simbolizuje nas cilj. I sledeca destinacija je Tokio, sviracemo uzivo.

Sta znate o Tokiju ili Japanu?

Tom: Nemam pojma. Neko mi je rekao da je Japan sareni svet i zelimo da iskusimo to. Zapravo nemam izgradjenu sliku o Tokiju. Mislim da ce to biti veliko iznenadjenje za nas.

Tome da li zelis da uradis nesto u Japanu? Zelis li da preporucis nesto svojim fanovima?

Tom: Naravno. Jako sam zahvalan sto ste tu uvek kao podrska. Jedva cekamo da vas sve vidimo na nastupu. Prvi put dolazimo u Japan tako da smo veoma uzbudjeni. Ceznemo da vidimo japanske ulice, isprobamo japansko hranu i sve ostalo. Ne mozemo da cekamo vise.



slike i prevod uradila: theresa@THCN
prevod na srpski: Mira.Bx3

No comments:

Post a Comment