12.19.2010

Vanity Fair #50 (Italija) - Tokio Hotel Efekat

www.ImageBanana.com - 154638_174329799253949_1059027227633.jpg

Tokio Hotel trenutno priprema svoj novi album, a i izasao je nihov Best Of album. Momci su postali u medjuvremenu jedan edukativni fenomen.


Njihov Best Of album samo potvrdjuje poslednju navedenu tezu (album izasao 14. Decembra), a dostupan je u 3 verzije: nemacka, engleska i dupli CD. Momci ne prestaju da prave muziku na nemackom. Takodje, njihov Live DVD sa turneje je izasao u Julu. Bill, Tom Gustav i Georg su godinama pevali na svom maternjem jeziku, dok nisu poceli da prevode svoje pesme na engleski i nastupaju na internacionalnim binama. Trenutno se nalaze u Los Andjelesu gde snimaju novi album, koji ce izaci krajem 2011.

Zakljucak: bend je postao itekako "edukativan" za mlade - ogroman broj njihovih fanova je preko pesama upoznao nemacki jezik. Gete Institut (Goethe Institute, napoznatija skola za ucenje nemackog jezika u Italiji) ovaj fenomen kod fanova naziva "Tokio Hotel Efekat". Poslednjih godina, termini za ucenje nemackog su prebukirani, i ljudi opet idu na studijska putovanja u Nemacku. Godine 2009 Tokio Hotel je dobio laskavu titulu magazina “Deutsche Sprachwelt”, a to je “Sprachwahrer” (Cuvar jezika) za doprinos sirenju nemackog jezika.




prevod na engleski: herzblut. @ THus
prevod na srpski: Goga @ THSerbia.com

No comments:

Post a Comment