9.13.2010

Bravisimo #205 (Venecuela) - Glas Tokio Hotela: Bill Kaulitz





Njegova ličnost ga je učinila metom kritika, ali u stvari, on je nežan i osećajan dečko, čija je velika strast muzika.

Njegovi vokalni kvaliteti i njegova uloga u Tokio Hotelu, zajedno sa ekscentričnom šminkom i nalakiranim noktima, čine Billa Kaulitza prepoznatljivim muzičarem na svetskom nivou.

Porodica:

Mlađi je od svog brata Toma 10 minuta, i pored toga što su se njegovi roditelji Simone i Jorg Kaulitz razveli kad je bio mali, njegov očuh Gordon ga je podržavao da se opredeli za karijeru u muzici.
U to vreme je živeo u nemačkom selu Loitshe, ali pošto im je studio u Berlinu, tamo su članovi benda kupili stan u kome žive sva četvorica. Iako je menjao toliko mesta prebivanja, priznao je da sa svojim bratom Tomom živi u Hamburgu.


Puno ime:
Bill Kaulitz Trümper
Mesto i vreme rođenja:
Lajpcig, Nemačka (01.09.1989.)
Težina:
Između 50 i 60 kilograma
Visina:
1,83 metara


Tetovaže:

Simbol Tokio Hotela na vratu, koji je uradio sa 15 godina.
Natpis "Sloboda 89" na podlaktici leve ruke, koji ima od 18. rođendana.
Zvezda na donjem delu stomaka.
Natpis "Nikada nećemo prestati da vičemo, i vraćamo se korenima.", na bočnoj strani tela, urađen u obliku slova B.
Govori se da ima još jednu, na nozi, blizu genitalija.

Njegovi počeci:

Još kao mali je voleo da se bavi muzikom sa svojim bratom Tomom (gitaristom Tokio Hotela). Već su sa 7 godina napisali prvu pesmu, ali su sa tek 15 godina krenuli put slave.
Nakon audicije za mlade talente, na kojoj je pevao "It's raining men" od Geri Halliwell, otkrio ga je producent Peter Hoffmann, i zajedno je, nedugo zatim, sa svojim bratom Tomom, Gustavom i Georgom, potpisao ugovor za Sony BMG, zbog čega su promenili ime iz Devilish u Tokio Hotel. Godine 2005., angažovala ih je Universal izdavačka kuća.
Uglavnom obučen u crno, nosi odeću koju sam osmišljava. Mnogo puta je menjao frizure, a trenutno nosi punk krestu. Fizički on i njegov brat liče, ali se razlikuju po odeći koju nose.


Da li ste znali da?:


*Bill ima dva piercinga na svom levom uhu kako bi se mogla napraviti razlika izmedju njega i Toma kad su bili deca?
* Nije se zaljubio još od 14. godine, ali da bi voleo da se upusti u ozbiljnu vezu s nekim ko deli način razmišljanja s njim, ali da mu je teško da pristaje na kompromise, i da bi voleo da ima ozbiljnu vezu s devojkom koja mu je dosta slična?
*se Bill boji za svoj zivot jos od napada na Gustava, TH bubnjara, u jednom baru od strane nekog "anti-TH" fana, uz to jednom su telohranitelji morali da sklanjaju neke "fanove" sa crvenog tepiha jer su navodno nosili nozeve sa sobom, sto je nateralo Billa da se jos vise boji za svoj zivot?
* Nikada ne izlazi bez telohranitelja, iz bezbedonosnih razloga? Priznao je: "Svaki put mi je teško kad sam na aerodromu. Spustim glavu i nadam se da me niko neće prepoznati. Govorim sebi: 'Hej, Bill, opusti se, sve je u redu!', ali mi to ne uspeva."
* Da ih je proganjala grupa fanovki više od nekoliko meseci?
* Da je ove godine radio kao maneken u Milanu, i da priznaje da bi se, pored muzike, rado bavio modom?
* Da voli da izlazi, uživa i flertuje s devojkama?
* Da se divi Davidu Bowieu i Neni? On bi rado sarađivao i sa Stevenom Tylerom (Aerosmith), ili bi snimio pesmu s njim.
* Dok su punili automobile benzinom, devojke su prišle njemu i njegovom bratu prilično nasilno, njegov brat se iznervirao i udario jednu od njih, pa je morao da plati 1.000 eura i da se javno izvini?
* Da Bill nije bio omiljen u školi zbog svoje ekstravagantnosti? Jednog dana, kada je došao na časove, drugovi iz odeljenja su ga toliko zadirkivali da je to razlog što su i on i njegov brat napustili školu. Kako se razvijala njihova slava, počeli su da studiraju na daljinu, i završili među najboljima s prosekom od 1.9, uzimajući u obzir da je najviša ocena po nemačkom sistemu 1, a najniža 5.
* Tom je njegova srodna duša, i više puta osećaju iste stvari?
* Sanja o tome da održi koncert u Tokiu, Japan?
* Samo zna da skuva "špagete na Tokio Hotel način" (pitaj Boga šta sadrže!)?

Slavljenici ovog broja, Bill i Tom Kaulitz:
(1. septembar 1989. godine)

Ova braća nemačkog porekla su na čelu benda Tokio Hotel. Tom je gitarista i peva prateće vokale, dok je Bill glas sastava. Obojica imaju po 21 godinu.
"Jednom je jedna devojka toliko htela da se slika s nama da se popela do trećeg sprata hotela u kome smo odseli, i ušla nam kroz prozor u sobu! Naravno da smo pristali da joj ispunimo želju.", odgovara Tom na pitanje o najluđim stvarima koje su fanovi radili za njih.
Blizanci su još od malena bili motivisani da se bave muzikom, a uticaj na njih je vršio njihov očuh, Gordon Trumper, koji je profesionalni gitarista.
Tokom aprila, Tom i Bill su, zajedno sa svojim bendom, bili na turneji po Evropi, a u Italiji su snimili svoje najnovije DVD izdanje "Humanoid City Live". Taj snimljeni materijal pokazuje kako je osmišljena turneja Humanoid City za ceo svet.
Nadamo se da će momci kročiti i na tlo Južne Amerike. Ako ne krajem 2010. godine, onda može početkom 2011.

Ovakav je Bill:

Ne voli čokoladu.
Mlađi je od svog brata Toma 10 minuta.
Ima psa po imenu Scotty, i mačka koji se odaziva na ime Kazimir.
Sa 7 godina je počeo da piše pesme.
Prezire gužve.


Ovakav je Tom:

Govori pospano.
Stidljiv je, ali vrlo iskren.
Omiljeni filmovi su mu akcionog žanra.
Opsednut je svojom kosom - mora da je pere svakog dana.
Ne ide na spavanje bez zvuka televizora.
----
beleska: neke informacije iz magazina nisu tacne.




prevod na srpski: Oceana @ TokioHotelSerbia
scanovi: M262/thzone.org

No comments:

Post a Comment