4.25.2010

Kawanku #71 - Tokio Hotel



prevod na srpski: .::*:: Oceana ::*::.


Opasan život Tokio Hotela

Rizik koji treba preuzeti da biste bili poznat bend je to da vas jure fanovi. Ali fanovi koji šalju preteća pisma? Whoaa!
Aaaah… Tokio… Hotellll….. Bill! Georg! Gustav! Tom! Ovi prelepi momci iz Nemačke odgovaraju opisu momaka sa naše liste tipova koji nas teraju da balavimo. Kao nemački bend, Tokio Hotel je postigao takav uspeh da se to ne mora dovoditi u pitanje. Njihov najnoviji album, Humanoid, koji je mešavina engleskih i nemačkih tekstova, je raširio virus po celom svetu, od Amerike do Indonezije. Vrlo je retko za nemački bend da dostigne uspeh u Americi. Čak i Lady Gaga sa lakoćom priznaje da je Tokio Hotel fan.




Operacija ciste

Bill je bio toliko zauzet da je zaboravio na sopstveno zdravlje. Cista se oformila na njegovom grlu i morao je da se podvrgne operaciji. 10 dana kasnije nije bio u stanju da govori. “Bio sam tako uplašen, morali smo da otkažemo 16 koncerata. Gledam na sat u svojoj sobi, u takvo vrmee je trebalo da smo na bini, a ne ovde. Bilo je stvarno, stvarno teško.”
Tokom svog kratkog odmora, Bill je dobio mnogo inspiracije za pisanje. Tipični blizanci, kada Bill misli da ne može da se izrazi rečima, obraća se Tomu. Tokom ovog vremena, Tom je uvek bio tu za Billa.
“Kada želim da zapišem nešto, ponekad to nema mnogo smisla. Srećom, imam Toma, koji zna tačno ono na šta mislim.” kaže Bill.




Učenje na daljinu

Ono što je vredno poštovanja je da, iako su se okrenuli muzici, i dalje stavljaju učenje na prvo mesto. Koristili su se sistemom učenja na velike daljine. Prošle godine, obojica su dobila 2009 Youth Prize nagradu za najbolji uspeh putem ovog sistema. U Nemačkoj, rad studenata koji koriste ovaj sistem ispituju Forumsko Udruženje za Učenje na Daljinu. Bill i Tom su dobili mnogo komplimenata za dobre rezultate. Kako super, biti uspešan muzičar i super đak u isto vreme!




Engleski, molim!

Putem svog albuma Humanoid, Tokio Hotel je pokušao da se približi fanovima kroz pesme na engleskom. “To je velik izazov za nas, jer moj engleski nije baš najsjajniji. Ja sam perfekcionista, i želim da sve zvuči što je prirodnije moguće.” kaže Bill, koji je i dalje s vrmeena na vreme u pratnji prevodioca. “Želimo da svi koji slušaju naše pesme mogu i da ih razumeju.” dodaje Tom.


Kuvar na putu

Tokio Hotelov raspored provođenja noći u hotelima se izdužuje, pošto su na turneji. Što je smešno jeste da, gde god Tokio Hotel ide, prati ih kuvar. Jednom su imali trovanje hranom i to im je poremetilo koncerte.
Pošto imaju kuvara, Tokio Hotel ne mora da brine, uvek imaju svežu saltu, hamburgere ili šnicle. Takođe vole i vafle. Gde god da idu, sa sobom nose spravicu za pravljenje vafli. Kad god hoće malo, oni to i naprave!



Fanovi fanatici

Gde god se momci upute, fanovi im ulaze u trag. Ova četvorica će sa zadovoljstvom usrećiti fanove autogramima i fotografijama. Ali, postoje fanovke koje su uplašile Billa, do te mere da ih je prijavio policiji. One su četiri fanovska fanatika koje sebe nazivaju ‘The Afghans on Tour’. Pratile su Tokio Hotel gde god su išli. Takođe su slale preteća pisma u kojima je pisalo: “Nismo zadovoljne, već postajemo nestrpljive....” Imaju moto, koji glasi: “Pretvorićemo tuđe živote u noćne more!”
Visile su ispred njihobog stana, čak su i proganjale Billovu mamu. Pošto su omanule u dobijanju autograma od Tokio Hotela, osilile su se na još veće podvige. Gađale su ih jajima, pratile do kuća, dok momci nisu došli u situaciju daza Billovu mamu unajme telohranitelja. “One više nisu fanovi, one su uhode!” kaže Jost, Tokio Hotelov menadžer. Ovi postupci "nazovi-fanova" su izludele čak i Toma. Kada su ga pratile, Tom je udario jednu od njih u lice. U svoju odbranu, Tom je izjavio da je ugasila opušak na njegovom automobilu, dok je ona odgovorila da je htela da ga zamoli da se slikaju zajedno. Pošto se ovo dogodilo, Tomu je naplaćeno preko 1.000 evra. Ovaj problem je dugo bio nerešen, i Tom je morao da ide na sud više puta.




15 činjenica o Tokio Hotelu

1. Bill 45 minuta sređuje kosu.
2. Georg troši najviše vremena na spremanje.
3. Bill najglasnije podriguje.
4. Bill voli sladolede sa karamelom i čokoladnim keksićima.
5. Gustav voli sladoled od vanile sa čokoladnim mrvicama.
6. Georg voli sladoled od jagode.
7. Bill nikada nije voleo vežbanje.
8. Tom voli košarku, a Gustav voli fudbal.
9. Tom skida kačket samo kad spava.
10. Georg je jednom na Octoberfestu nosio tradicionalnu nemačku odeću.
11. Tom voli da zeza Georga kada se smori do koske.
12. Gustav voli da fotografiše.
13. Poslednja knjiga koju je Bill pročitao je ‘Willst du mit mir gehen?’
14. Tokio Hotel vole svoje pse do smrti i plakali bi kada bi im se nešto dogodilo.
15. Gustavov omiljeni koncert bio je Metallica 2006. u Berlinu.

No comments:

Post a Comment