4.19.2010

miss 03/2010: "Slava je cool"


"Svet nije dovoljan"

Nakon njihovog gigantskog uspeha u Evropi i SAD-u, vreme je da momke iz Tokio Hotela hvatimo krajnje ozbiljno, a ne tek kao prvorazredni teen bend. Miss je pričala sa blizancima Billom i Tomom o devojkama, bratskoj ljubavi i drogi zvanoj slava.

miss: Da li vas pomalo plaši činjenica koliko ste zapravo poznati?
Tom: Ne, uopšte nas ne plaši. Za nemačke bendove nije tako uobičajeno postići internacionalni uspeh i napraviti ime od sebe. Krajnje smo ponosni na finalni rezultat.

miss: Kada ste prvi put bili stvarno razočarani?
Bill: Postoje sitnice u svetu muzike protiv kojih se borimo svaki dan. Pravila, koja nam neki ljudi žele nametnuti. Ili kada smo u novinama prvi put pročitali neke stvari o nama, koje nikada nismo rekli.

miss: Poznati Gossip magazin objavio je vaše slike sa odmora. Da li je to, po vama, nešto što krši vašu privatnost?
Bill: Prevršili su svaku meru! Osećali smo se kao uhođene životinje. Potrudićemo se da odgovorni plate za to. Ovo je nešto na šta nikada neću moći da se priviknem.

miss: Koja je najabsurdnija stvar koja je ikada napisana o vama?
Bill: Suicid u hotelskoj sobi pod teškim okolnostima! Teško je reći, ali sve je bilo uključeno u to.

miss: Bill, nekoliko puta si rekao da mrziš svakodnevni život. Međutim, rad u bendu i nije baš rutina, zar ne?
Bill: Naravno da postoje neke stvari koje su malo dosadne, ali je na kraju ovo tako ludo raznolik posao. Nikada ne znaš kakav će ti biti sledeći dan. Mislim da je ovo najzabavniji posao za mene.

miss: Nasuprot školskim danima, kada si pravio razne gluposti, odakle si tako rano stekao samopouzdanje?
Bill: Još od prvih stresnih dana. Došli bismo iz škole i rekli da ne želimo više nikada tamo da se vraćamo. Za nas, škola je bila apsolutni horor. Bilo nam je dosadno sa nastavnicima i stalno smo bili razmeštani iz disciplinskih razloga. Nismo lako izlazili na kraj sa njima i zbog našeg izgleda. Glavna stvar - nismo jednostavno želeli da im se prilagodimo! Oblačili smo se kako smo hteli, i u kraju, a i bilo gde drugde. Samopouzdanje je verovatno došlo jer smo uvek bili zajedno. Jedan nikada nije napuštao onog drugog, čak i po cenu stroge kazne.

miss: Obojica ste doživeli prvi poljubac sa istom devojkom. Da li je i doživljaj bio isti?
Tom: To ćete morati da pitate Billa, jer sam ja uvek bio prvi, koji je imao devojku. (smeh)
Bill: Oko devojke se nikada nismo svađali.
Tom: Takođe se nikada istovremeno nismo zaljubili u istu devojku.
Bill: Ne postoji osoba koja bi se mogla isprečiti između nas, koja bi mogla poljuljati ono što nas povezuje. Normalno, svađamo se, ali se odlično razumemo i imamo sopstveno mišljenje. Mnogima je čudno jer smo tako slični, ali zato i jesmo zajedno. Ukoliko bismo odustali i raspravljali se o našim različitostima, nikada ne bismo mogli da funkcionišemo kao jedno.

miss: Takođe je poznato da stalno upadate jedan drugome u reč...
Bill: Koliko god čudno bilo, tako je. Naši prijatelji nas stalno zezaju, jer od nas ne mogu da dođu do reči.

miss: Živite zajedno u Hamburgu i 24h dnevno provedete zajedno. Da li vas to čini nervoznim?
Tom: 24h smo zajedno, ali ne kompletno, jer spavamo u različitim sobama, ali nas to uopšte ne nervira. Svi uvek kažu: ne zaboravite da ponesete torbu, ali u nekom momentu... Šta ako su prijatelji baš u tom momentu u drugom gradu, pa ne stigneš da je poneseš. (smeh) Ni ovakva pitanja nas nikada ne nerviraju, jer je jasno da smo stvarno uvek zajedno. To je posebna veza koja postoji među blizancima. Teško je opisati to, a još teže shvatiti. Ako bih rešio da se preselim, podrazumeva se da se i Bill seli sa mnom.
Bill: Jedan uvek misli i za onog drugog.

miss: Da li ste i u muzici na istoj talasnoj dužini?
Bill: Mislim da obojica imamo dobar osećaj za muziku, i bez obzira na privatni muzički ukus,
ako je pesma dobra, onda je to to! Slušamo različitu vrstu muzike. Tom dosta sluša hip-hop.
Ima i nekoliko bendova koje obojica volimo, na primer, Stereophonics i Aersomith.

miss: Mnogi veliki bendovi brzo postanu i suviše otvoreni u intervjuima. Šta mislite, odakle dolazi vaša otvorenost?
Bill: Za nas, Tokio Hotel nikada nije bio samo posao. To je naš život. Mi smo samo Bill i Tom Kaulitz kada siđemo sa scene. Uveče jednostavno sklopimo lap-top i to je kraj radnog dana. Naravno, mi smo braća, a to podrazumeva otvorenost, ali nekada takođe imam želju da kažem i loše stvari, i umesto reći ljudima samo - to je cool!, smatram da im pre svega treba pružiti realnu sliku o postojećim činjenicama.

miss: Tokio Hotel se kotira kao najuspešniji nemački bend. Šta još dolazi uz to?
Tom: Planiramo turneju po Aziji i Južnoj Americi. Teško je održati taj cilj, s obzirom da si počeo od nule i bivao sve uspešniji. Ali smo se izborili za slobodu da sami donosimo odluke i čujemo mišljenje drugih ljudi. Radimo po našem!

miss: Da li je slava vrsta zavisnosti?
Tom: Na neki način. Ako postaneš poznata ličnost, kao mi, više nema nazad. U nekim slučajevima, zavistan si od toga. Mišljenje na foru: "ne želim više da budem poznat", ne postoji.

miss: Da li osećate lično zadovoljstvo, verujete i želite sve više slave?
Bill: U glavi, uvek se nastavlja... Imate nove ideje za pesme i videe. Uvek imamo želju da ono buduće bude bolje od prošlog.

miss: Da li ste pre nastupa još uvek imate tremu?
Bill: Ono što se dešava danas, nije isto kao ranije. Čim stanem na binu, trema jednostavno nestane.

miss: Da li iza Billa Kaulitza neizvesno stoji umetnička figura?
Bill: Ne vidim sebe kao umetničku figuru. Kada upoznam nekog privatno, vidim istu reakciju kao i na crvenom tepihu. Ne pokušavam da izgledam ekstremnije na sceni od onoga kako izgledam u privatnom životu. To sam jednostavno ja. Vodio bih računa o kosi i šminci uvek, ne samo u javnom životu. To može biti stvarno potresno za mladu osobu. Ali, sada smo već naučili da se nosimo s tim.


Izvor: tokiohotel-fanclub.de
Credit to eLi_TH4LiFe
Prevod: Fjer @ THSerbia forum

No comments:

Post a Comment