8.01.2010

Intervju pred World Stage nastup u Maleziji

Photobucket


Na vrhu top lista, singlovi, platinaste nagrade za album, nastupi prožeti elektronikom, i pregršt nagrada – ovo su stvari koje čine Tokio Hotel carstvo. Buđenje u drugom hotelu svakog jutra, i horde fanova koje se pojavljuju kuda god da odu nije nikakva nepoznanica Tokio Hotel momcima, a blizanci Kaulitz nemaju ni 21 godinu.


Svojim neodoljivo dopadljivim glam rock zvukom, momci iz benda zaista znaju kako da izvedu ono o čemu govori njihova pesma "Human connect to human", time osvajajući ne samo Evropu, već i ostatak sveta. A sada gostuju u Maleziji za emisiju MTV World Stage Live In Malaysia 2010.


Momci su bili opušteni u udobnom kauču, ležerno obučeni usled visokih temperatura. Bill je bio dopadljiv, kao i obično, noseći tuniku na crvene i crne pruge, sa lancima oko vrata i sveže podšišanom kosom.


Tokom intervjua, Bill je bio onaj ko je govorio najviše, Tom je odmeravao, Gustav je bio oprezan, a Georg onaj ljubazan – puno se smejao. Saznajemo šta Tokio Hotel kriju u rukavu za večerašnji nastup, nešto o Billovom septum piercingu i Jumbieu koji mu mnogo nedostaje, nakon što je morao da se posveti probama.


Šta mogu fanovi da očekuju na vašem gostovanju u emisiji MTV World Stage Live in Malaysia 2010.?

Tom: Najglavnije je da ćemo zapaliti klavir i spremiti nešto novo u toku pesme "World Behind My Wall". Imamo i sjajan uvodni deo za "Noise" i sve naše pesme.
Bill: Ono što smo na ovom albumu radili bilo je isprobavanje novih instrumenata, momci sviraju klavijature, a i pravi klavir po prvi put, jer uopšteno, Tom samo svira gitaru, ali je talentovan i za klavir, pa smo i za nastupe uživo želeli da isprobamo nešto novo.


Da li ste i dalje nervozni pre stupanja na binu?

Bill: Da, jesmo. Ali kada ste na turneji po 3 meseca ili tako nešto... kada priređujete isti spektakl jednu noć za drugom, nije toliko loše, naviknete se. Uvek smo nervozni kad pravimo jedinstven nastup, imamo jednu mogućnost, i uvek je uzbudljivo. Mislim da je normalno biti nervozan.


Tokio Hotel je skoro objavio 'Humanoid City' Live DVD i album. Saznajem da je postavu bine radila ekipa koja je pravila scenografiju za film "Peti Element". Recite nam više o kreativnom procesu stvaranja kulisa i vašem životu na turneji.

Bill: Znate, kad je u pitanju turneja, uvek imate mnogo ideja i stvari koje biste voleli da uradite, a za nas je bilo važno da isprobamo nešto novo. Stvarno smo želeli da stvorimo 'Humanoid City', pa smo imali efikasnog scenografa, čije je ime Misty Buckley, i ona je odradila savršen posao. Bili smo jako dobar tim.
Tom: Seli smo i rekli da hoćemo veliki uvodni deo, nešto pokretno, da plutamo na bini, a onda su sve ideje samo počele da nam padaju na pamet.
Bill: Priređivanje ovakvog spektakla zahteva puno vremena, počeli smo 6 meseci pre same turneje, a imali smo i probe u Londonu poslednje nedelje. Onda smo pravili kostime, sa Deanom i Danom (Caten) iz firme DSquared2, a i oni su bili fantastični. To je bio zaista dug proces, pa mislim da je najbolje sklopiti mišljenja i jasno i glasno reći šta želiš. Zaista sam želeo da uradim nešto u fazonu 'Humanoid', nešto nevezano za planetu Zemlju, i to je bila tema za celu našu turneju. Sve je jako dobro išlo, i u Milanu smo imali neviđen nastup.


Kad smo već kod turneje, i vašeg albuma 'Humanoid', imamo aspekt naučne fantastike, i zato se pitam da li gledate takve filmove, čitate takve knjige itd.?

Bill: Mislim da ih generalno volim.
Tom: Filmovi su sjajni, a omiljeni mi je… imamo li omiljen? Mislim, Peti Element je sjajan…
Georg: District 9.
(Svi se slažu)
Bill: 2012 je takođe bio sjajan film.
Tom: To nije baš bilo naučna fantastika, ali...
Bill: Volim puno različitih stvari, sve sa vanzemaljcima, tako da... Nismo planirali da nam album ovako ispadne, samo je došlo s procesom, a mi smo samo sedeli u studiju, i dobili ideju da album nazovemo 'Humanoid', i da bude pod uticajem naučne fantastike.


Bill, odskora imaš septum piercing, koji je prilično neobičan. Da li ti to planiraš, ili impulsivno donosiš odluke?

Bill: Ne, uvek je vrlo spontano. Dobio sam tu ideju dok sam vozio i rekao sebi: "OK, želim to". Dobra strana piercinga je da ih možeš skinuti kad hoćeš, tako da je sve OK.
Ali sam stvarno navučen na piercinge i tetovaže, i već imam u planu neke nove. Kada to uradite, vraški boli, i pomislite da nećete to nikad više raditi. Ali kada to prođe, samo idete do novog majstora, i tako se ciklus nastavlja. Mislim da sam nekako zavistan od toga.


Postoji li deo tela koji nikada nećete ukrasiti piercingom ili tetovažom?

Bill: Da, moju "donju" zonu. (pokazuje na donji deo tela)
(svi su se zakašljali)


Na šta ste se sve potpisivali na dodelama autograma?

Tom: Bilo je dobrih stvari – korišćeno donje rublje, automobili...
Georg: Gole sise...
Bill: Da, takve stvari...
Tom: Najviše mi se sviđaju gole sise. (smeje se vragolasto)


Da li će se Jumbie ikada više javno pojavljivati?

Bill: Ah!
(svi se smeju)
Tom: Zaista dobro izgleda na filmu.
Bill: Uvek imamo nove igračke na turneji, a sada imamo snake boardove (zašiljeni skejtbordovi ). Zaista je teško naučiti da se rukuje time, ali volimo da isprobavamo nove stvari. A možda ponesemo i Jumbie-ja na sledeću turneju, a možda i u Aziju. Mislim da definitivno želi da je vidi.


prevod na srpski: Oceana @ THS

6 comments:

  1. Ah, Jumbie... nadam se da će i on videti Aziju. ;)
    Baš je dobar ovaj intervju, u Aziji ih stvarno poštuju, iako su tamo relativno novi. :)

    ReplyDelete
  2. Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like
    you wrote the book in it or something. I think that
    you could do with a few pics to drive the message home a bit,
    but instead of that, this is wonderful blog. A great read.

    I will certainly be back.
    My weblog ; soccer transfer news arsenal

    ReplyDelete
  3. Your style is really unique in comparison to other folks I've read stuff from. Many thanks for posting when you've got the opportunity, Guess I'll just book mark this web site.
    my web site > man utd transfer news 2008

    ReplyDelete
  4. Hi, after reading this awesome paragraph i am
    also cheerful to share my knowledge here with mates.
    Feel free to surf my homepage ; pizza games all

    ReplyDelete
  5. My brother recommended I may like this website. He was totally
    right. This post truly made my day. You can not consider just how much time I had
    spent for this info! Thanks!
    My page > pizza games nick jr

    ReplyDelete
  6. It's amazing to go to see this site and reading the views of all mates concerning this post, while I am also zealous of getting experience.
    Here is my weblog ; pizza games at funny games

    ReplyDelete