7.30.2010

Tokio Hotel: Stvaraju buku, spremni da pojačaju zvuk

todayonline.com: Tokio Hotel stvaraju buku, spremni da pojačaju zvuk!

prevod na srpski: Oceana @ THSerbia

www.ImageBanana.com - 3.jpegwww.ImageBanana.com - 2907FTC001.img0001.pngwww.ImageBanana.com - 2907FTP006.img0001.png

Rokeri iz Tokio Hotela vrlo rado će pojačati zvuk

Poslednji put kad su nemački rokeri iz grupe Tokio Hotel gostovali kod nas, nastupali su akustično - daleki plač iz Humanoid Cityja, neverovatnog spektakla koji su skoro priređivali. Ovoga puta, kada se Tokio Hotel vrate na naše obale zbog Singfesta, obećavaju da će nas oduvati - iako na manjem stepenu skale zvuka nego u Humanoid Cityju.


"Imaćemo nastup s puno elektronike, ali neće biti u potpunosti isti kao sa turneje Humanoid City," kaže Tokio Hotelov pevač Bill Kaulitz preko telefona. "Ali će i pored toga biti sjajno."


Šta ovoga puta očekujete?

Očekujemo lepo vreme. I veliki broj fanova. Pa, znate, radije bismo videli fanove licem u lice nego da o njima gledamo i slušamo na internetu. Ovoga puta možemo da vidimo njihove reakcije i osećanja. To je uvek sjajan nastup. Zato smo uzbuđeni.



Jeste li videli Singapur kako treba, ili probali nacionalnu hranu prošli put?

Raspored nam je bio zaista, zaista gust prošlog puta, pa nismo videli ceo grad i sve naše fanove, ali nam je bilo fantastično. Samo smo jeli pasta jela, pizzu i slično. Možda ovoga puta probamo nešto vaše.



Braća u bendu nisu uvek dobra ideja. Uzmite za primer Oasis. Koliko se dobro slažete ti i Tom?

Mislim da je sa nama drugačije, pošto smo identični blizanci. Postoji veza između nas, i vrlo je posebna. Mi smo kao jedna osoba - ne možemo živeti razdvojeni. Mislim, ponekad se svađamo, ali pet minuta kasnije, zaboravljamo to. Tommy i ja smo sve radili zajedno tokom celog života. Za nas je ogromna stvar da smo zajedno u bendu i radimo sve zajedno.



Vi ste bili tinejdžeri kad ste počeli. Imate li savete za mlade bendove u usponu?

U početku je teško, posebno ako ste mladi, a čujete da ljudi pričaju s**** [cezurisano] o vama. Ali kada se muzikom bavite sa 15 godina... to je dobra stvar. Da budete uspešni, ipak, zahteva i mnogo sreće - morate na pravom mestu biti u pravo vreme. I da mnogo radite. Mi smo doneli odluku da stvaramo muziku i time se bavimo celog života. Nije nas bilo briga šta će se dešavati. Najvažnije je da taj cilj i profesionalnost uvek imate sa sobom.



A niste razmišljali o tome da se posle škole bavite nečim drugim?

Tom i ja smo počeli da se bavimo muzikom sa sedam godina. Posle škole, išli smo pravo u sobu za probe. Nikada nije bilo Plana B. Da nas nije otkrila naša izdavačka kuća, mislim da bismo, možda, bili muzičari beskućnici. Bili smo spremni da sviramo bilo gde - pred nekolicinom, ili pred, čak, hiljadama fanova. Ali je uvek bolje kada vas gleda hiljade njih! Zaista smo srećni što živimo ovakav život. Osećam se blagoslovenim zbog toga.

1 comment:

  1. Čudno. Sad nije rekao da je jedina falinka njegovog života činjenicada preko pet godina nema devojku. xD
    Valjda se i njemu smučilo da stalno to ponavlja.

    ReplyDelete