10.03.2010

L'Uomo Vogue - prevod clanka




Tokio Hotel: Jedinstveni blizanci

'Humanoid' se prodao u blizu 400.000 kopija.

Njihova rok bajka je pocela 2001. u Magdeburgu. Skoro 10 godina kasnije, bend osnovan od strane kaulitz blizanaca registruje rasprodate koncerte u arenama sirom sveta.
---
Jakna i kosulja: Italia Independent; patalone: Lantin; cizme: Rick Owens; prsten i nakit: Seven Bicakci.
Na suprotnoj srani: Majica:Intimissimi; jakna: Lanvin.
Prva strana levo: Jakna: Louis Vuitton; prsluk(ustv sta god da je ovo):Roberto Cavalli; cizme: Rick Owens.
Desno: Jakna: Diesel; majica: Intimissimi; jakna: DSquared; patike: Adidas
By: Jeremy Scott - Modni urednik: Robert Rabensteiner.


Jos uvek sveza mlada lica, stidljivi maniri, uctivi: Bill i Tom su srce i mozgovi najhot nemackog benda u poslednjih par godina.

Ohrabreni jedinstvenim pop-rok zvukom, popeli su se na medjunarodne liste, stvarajuci pravi mit.
Pored strsti za muzikom, dva brata imaju mnogo vise zajednickog: ideje, prijatelje, snove. " Ali takodje se desi i da se ozbiljno posvadjamo.", tvrde. " Imamo veoma razlicite licnosti. Mi smo dve strane istog novcica".

Sigurno su navikli na selidbu od 15-e godine, sa jednog mesta na drugo, medju najekskluzivnijim arenama u celom svetu, smestenim u evropskim i azijskim glanim gradovima, i opet, s rasprodatim koncertima, svetlima pozornice, hotelima s pet zvezdica, limitiranim izdanjem limuzina, kojima ni Gallagher braca cak u boljim vremenima nisu mogli da raspolazu, VIP tretman o kome svaka rock zvezda sanja, i o modnim pistama ( Kao sto je jedna za DSquared tokom muskog fashion week-a u Milanu u januaru) - ako uzemo u obzir sve ovo, shvatajuci radoznalost, prenerazen, skoro vanzemaljski izgled koji osvetljavaju lepa jos sveza i mlada lica Billa i Toma Kaulitza, Tokio Hotel-ovog srca i mozga, cini da se osecamo cudno. Oni lutaju kroz prostorije Palazzo Biscari-a, velicanstvene barokne vile iz 18. veka u Kataniji - gde je uradjen photoshoot postavljen na ovim stranicama - sa postovanjem i bojazljivim korakom, tako da ne ometa genius loci (ovaj deo ne razumem). Mozda ocekujete da ovi momci odrasu previse brzo, i sada sa 20 godina daju sve zdravo za gotovo, s obzirom na milione kopija koje su prodali sirom sveta, kao i poslednjeg albuma 'Humanoid'( Universal), koji je izasao tacno pre godinu dana. Krecu se iz sobe u sobu, skoro ne verujuci da su ovde danas.
'Palata je velicanstvena, umetnicko blago: nema ovakvih mesta tamo odakle dolazimo', Bill spominje s osmehom, misliti na svoj rodni Magdeburg. Ali je tamo, u tom selu poznatom po soli, jednom delu istocne Nemacke, pre 10 godina pocela Tokio Hotel rok bajka. Sa jedva 7 godina, Kaulitz braca su vec bila zauzeta s gitarama i eksravagantnim izgledom, sto je privuklo uznemirenje drugova iz skole, po kojima su dvojca identicnih blizanaca vec vidjeni kao vanzemaljci. Nije ni cudo sto se Tom vec tada navukao na Aerosmith i gitaristu Joe Perry-a, dok je Bill bio veliki fan David Bowie-a i White Duke's umetnost brzih promena. ' On je apsolutno jedan od mojih omiljenih umenika; za sada sam gledao 'Labyrinth' sto puta', priznaje. Paradoksalno, posebno u utrnulosti provincijskog zivota, biti svoj i zeleti da se izrazis bez predrasuda je vecinom vidjeno kao beznacajno delo.
'Problemi u skoli su bili beskrajni. Drugovi iz razreda me nisu prihvatili, posebno zbog nacina oblacenja. Tada jos nisam mogao priustiti skupu odecu, tako da sam sve sam pravio, sekao i sio zajedno razne odevne predmete, mozda sam neke majice kupio za nekoliko penija. Rezultat je cesto bio originalan, svidjalo mi se, ulozio sam dosta strasti u to. Kako god, to nije drzalo mene i mog brata dalje od svadje s vrsnjacima. Nas najveci san bio je da pravimo muziku i da se osecamo slobodni da se izrazimo.', seca se Bill. San koji je za bracu Kaulitz poceo da se ostvaruje kada su upoznali Georga Listinga i Gustava Shäfera, koji su kasnije postali basista i bubnjar. 'Naci nekoga ko u nasim godinama zeli da nam se pridruzi i svira u bendu i deli nase snove i zelje je bilo tesko. Zato smo u pocetku bili samo ja i Bill: sve smo sami radili, svirali smo svaki instrument, i poceli smo da pravimo neke manje koncerte u nasem rodnom gradu. Na jednom od nasih nastupa u publici su takodje bili Gustav i Georg, na kraju naseg nastupa, prisli su da se pozdrave sa nama i pitali su nas da se pridruze grupi', seca se Tom, dok trese glavu i duge pletenice padaju na njegova ramena. One su savrsene za njegov izgled hip-hopera.
U ovoj postavi Devilish je rodjen 2001 - tri godine kasnije, ime se menja u Tokio Hotel - i sa tim, njihov rvi album 'Schrei', koji je proslavio 'Durch den Monsun', kratko posle preveden u poznati hit 'Monsoon', kada je CD ponovo izdat u engleskoj verziji, 'Scream'. 2005. Tokio Hotel je krenuo na prvu najuspesniju debi turneju u jnihovoj zemlji i postali su najvazniji rock bend iz Nemacke, od metal benda Rammstein. Oni kuju gvozdje dok je vruce: 2007. izdaju svoj drugi nemacki album 'Zimmer 483', koji je kasnije ukljucen u 'Scream' (objavljen iste godine) [...]

'Ni za cime ne zalimo. Ispunili smo svoj san. Mozda nam samo treba sloboda da odemo na sladoled bez obezbedjenja.'

Majica: Roberto Cavalli.
Na suprotnoj strani: majica i pantalone(gde stoji): Givenchy Riccardo Tisci; kajis: Lanvin; cizme: Rick Owens. Gde sedi:. dzemper(ili sta vec - sweashirt): Tsicko; gilet: Pharrell & Moncler; farmerke: LRC; patike: Reebok. Sminka i frizura: Natalie Franz koristecig Chanel. Modni asistent: Valentina Bocciardi.

Prevod na engleski: Seipht @ THus
Prevod na srpski: Bim @ THS

No comments:

Post a Comment