11.15.2010

Dedio Medio # 36 [Peru] - Intervju s Kaulitz blizancima



Tokio Hotel: protivotrov za Disney


Zbogom navodnoj čednosti, izjavama u stilu Miss Univerzuma, i izgledu nalik za reklame za pelene. Ovaj nemački kvartet s androginim blizancima, Billom i Tomom, je postao nova fora sa svojim mračnim i sumnjičavo gej stilom, posebnim frizurama i zanimljivim pesmama sa značenjem. Zato skinite svoj prsten nevinosti i ukrcajte se na autobus koji će vas odvesti do Jockey Club u Peruu 25. novembra. Spremni? Na pozor, sad!

Napisala: Milagro Urquieta Villanueva


Baš kad su počeli da čupaju obrve zarad snimanja svog prvog albuma Schrei, Sony je poništio njihov ugovor.

Bez svoja dva piercinga i tetovaže na vratu, koja je logo benda, Bill Kaulitz, vokalista benda Tokio Hotel, (mešavina Beetlejuicea i Gokúa za vreme svog poslednjeg Kame-Hame talasa) gubio je opkladu od svog brata Toma (gitariste benda sa dredovima, hip-hop izgledom, i najvećom popularnošću među devojkama). "Ko je poljubi prvi, neće pevati na audiciji Star Search", nemačkoj emisiji za mlade talente, predložio je Tom. Ne znamo da li s jezikom ili ne, ali Tom je pobedio i prisilio Billa da učestvuje u emisiji i on je svojim glasom izludeo publiku. Muzička karijera prve dvojice počinje. Seksualno buđenje dolazi tek kasnije!

Sa Georgom (basista i klavijaturista) i Gustavom (bubnjar) u bendu - muzičarima koji samo znaju da pitaju gde je WC, i koje su blizanci upoznali na jednom od svojih nastupa u Magdeburgu, njihovom rodnom gradu, Nemačka je dobila svoj pop rock bend za pubertetlije. Otarasili su se imena Devilish, koje su nosili kad su pokušali da sarađuju sa Sony Music 2001., i 2003. se preimenovali u Tokio Hotel.

Baš kada su počeli da čupaju obrve za snimanje albuma Schrei, Sony Music je poništio ugovor. Zašto? Pitamo se i dalje. Bend koji će tek videti Tokio u budućnosti je započeo svoju avanturu sa Universal izdavačkom kućom. Ali Billova operacija ih je primorala da otkažu turneju od Portugala nadalje, i da ponovo izdaju svoj prvi album. Iako, hvala Bogu, nije zvučao kao Michael Jackson dok imitira Dianu Ross, glas mu se promenio.

S uspehom svog prvog singla Durch Den Monsun bilo je vreme da ciljaju na više. Kuda ćemo sad? Da osvojimo nedođiju! Na ovaj način, Scream - prvi album na engleskom, koji je spoj albuma Schrei i Zimmer 483; zajedno s Billovom ekscentričnom frizurom i Tomovom ličnošću koja "živi za trenutak", izazvao je histeriju među mladim Disney zvezdama. Njihov uspon bio je nezaustavljiv: prošli su od nominacije u kategoriji Najbolji izvođač u istoriji, do prešišanja Metallice u kategoriji Najbolji nastup uživo, a onda ostavili Miley Cyrus u sramoti nakon što su joj oteli MTV nagradu za Najboljeg novog izvođača 2008. godine.

Od te godine, do njihovog futurističkog albuma, Humanoid, muzička epilepsija Disney zvezda bila je aktuelnija i šokantnija tema od svih pornića koje je Paris Hilton ikada snimila. I zbog toga, dok ABC news opisuje bend kao "ekstravagantni paket s dobitnom kombinacijom tekstova pesama i emo strepnje", bloger Perez Hilton podelio je s javnošću svoju egzistencijalnu krizu na MTV EMA te godine: "Znači, Bill je gej? Liči na Boy Georgea iz 1983. godine. Pitaću ga i završiti mu manikir."

Hej ti!

Crne pantalone i kožna jakna preko gothic-pop crvene majice je odeća koju nosi voštana figura Billa Kaulitza u Berlinu. Nokti figure su crni, egzotični i prepoznatljivi, frizura i kružna crna šminka, i s tim je napravila od Tokio Hotela pravi reklamni slatkiš. U međuvremenu, horda fanova je dolazila da pita repliku pevača "da li mogu da ga ponesu", a blagajnik muzeja se i dalje ježi kad se toga seti.

Njihovo bogatstvo broji se na 10.000.000 evra (Molite se, sve boce laka za kosu i njegov fino štimovani glas su se isplatili). Iako za Billa "TV program u kome se pojavljuje i naslovnica BRAVO časopisa na kojoj se nađe nema vrednost za njega", bez puno računanja, jedan je od adolescenata koji ima najviše para u Nemačkoj. Naravno, mogao bi da bude multimilioner, samo kad, kako on kaže, 90% reklamnih ugovora koje su ponuđene bendu ne bi bile "s*anje".

Loše ili ne, najskorije ponude ne zvuče tako loše. Obratite pažnju: ugovor sa Nokiom koji podrazumeva preuzimanje njihovih pesama sa novog albuma, slika za pozadinu telefona, ekskluzivnih epizoda Tokio Hotel TVa i melodija za zvono mobilnih telefona pokušavaju da se nadmeću s Apple iPodovima. Kad dodamo i reklamnu kampanju za hotel u Nemačkoj, ugovor sa Reebokom koji je potpisao Tom, dobijaju i par nula više u svom bogatstvu zahvaljujući i pevačevoj modnoj liniji odeće i modnih detalja, Billy Future. Bill je postao ličnost s najviše prihoda od prodaje 2009. godine. Ko je uzeo drugo mesto? Niko drugi do Beyonce sa svojom kolekcijom odeće Sascha Fierce. Da ne odlutamo od onoga o čemu smo pisali, možemo slobodno reći: eto ti ga na, Disney!



Ja sam tu

Priča se da su četiri Francuskinje usijanih hormona proganjale Kaulitz blizance do tačke kada je jedna od njih, Perrine, (ne zezamo se, stvarno, tako se zove) preselila iz svog rodnog Pariza u Hamburg, gde blizanci imaju kuću. Da, ove groupie devojke se prže više od Maradone.

Noseći crne turbane, ove devojke bile su poznate pod imenom Les Afganes on Tour. Bile su prisutne na svakom koncertu benda, pisale preteća pisma majci blizanaca "da blizanci ne idu u Los Anđeles da snimaju svoj album Humanoid; da bi mogle da ih špijuniraju u Nemačkoj" i napravile web stranicu na kojoj su najavljivale svoje sledeće napade na blizance i njihove bližnje.

Ali ne plašite se, dobile su zabranu prilaska "nakon godinu dana ostvarivanja svojih pretnji" u zapečaćenoj koverti (za njihove fanove, nadamo se s malo anthraxa) i Humanoid City Turneja će stići u Limu da pokupi jedan ili više crnih brushaltera. Takođe, ako u svojoj blizini vidite dve ludače s crnim turbanima, bežite odatle. Ali, o kakvom spektaklu mi to pričamo?

Da vam podignemo uzbuđenje: u uskim kožnim pantalonama, s epoletama od veštačkog perja, i mnogo laka za kosu i tamne šminke, pevač benda, Bill Kaulitz, izlazi iz poda bine na futurističkom motoru. Odjednom, posebna platforma podiže Gustava i njegove bubnjeve dok Tom počinje sa sviranjem klavira.

Pirotehnika i specijalni efekti odrađuju svoj posao. To je najveći proizvod benda. Čuju se vrisci. Koncert otvara pesma Noise. Bill poziva fana na binu i... Šta? Mislite da ću vam sve reći o koncertu? Nema više, kupite svoje karte. Ili sačekajte da neko postavi svoje snimke na YouTubeu.


Intervju sa Billom i Tomom Kaulitzem, Tokio Hotel blizancima.

Pitanje: Koja je bila najčudnija laž koju ste čuli o nekom iz vašeg benda?
Odgovor: Sećam se glasine koja je kružila internetom, da sam ja (Bill) umro od predoziranja lekovima, što mi je bilo presmešno.

Pitanje: Izvodite li neki ritual pre nego što započnete turneju?
Odgovor: Pre svakog koncerta idemo u WC, da obavimo veliku nuždu. I, istina je da nam je to uvek donelo sreću.

Pitanje: Imate li nameru da dodate nešto iz Južne Amerike u svoju ekskluzivnu emisiju Tokio Hotel TV?
Odgovor: Naravno. Svaki put kada dođemo u neku zemlju, povedemo kamermana da snima naš boravak tamo. Onda postavimo to na internet i na taj način puštamo fanove da vide deo naših života.

Pitanje: Da li ste znali išta o našoj državi pre nego što ste je uključili u svoju turneju Južnom Amerikom?
Odgovor: Ne. Ali, kao uvek, dopustićemo sebi da se iznenadimo u toku boravka tamo. Znamo da imamo fantastične fanove koji nas puno podržavaju. Bićemo jako srećni da ih prvi put vidimo.

Pitanje: Šta vas je inspirisalo da napišete pesmu "In your shadow"?
Odgovor: Svako uvek za sobom vuče neku senku s kojom se može poistovetiti. I, nekako, ova pesma predstavlja kariku naše povezanosti kao blizanaca. Ne bismo mogli da živimo jedan bez drugoga.

Pitanje: Da li je bilo teško da promenite jezik pesama za engleski album?
Odgovor: Da. Na ovom zadnjem albumu bilo je puno posla, jer smo morali da prevodimo pesme s nemačkog na engleski i ponovo ih snimamo. Proveli smo mnogo vremena na snimanju albuma, posebno uzimajući u obzir da smo profesionalci, i da tako treba da radimo.


Sedam zanimljivih činjenica o Kaulitz blizancima

1. Tom voli kucanje na kompjuteru i grafite, ali mrzi matematiku i fiziku. Srcelomac je, i nada se da će mu se životni putevi ukrstiti s Angelinom Jolie ili Ashley Olsen.
2. Bill je deset minuta mlađi od Toma, voli plišane medvede, nije nikoga poljubio preko četiri godine, omiljeni dezodorans mu je Dove i mrzi kad lubenice imaju mnogo semeki.
3. Njihov prvi poljubac je bio s istom devojkom. Tom je bio prvi. Obojica su imali devet godina. Obično sanjaju iste stvari.
4. Billova baka dala mu je ime Macky jer je voleo da jede u McDonaldsu. U slobodno vreme voli da crta i dizajnira novu odeću, alergičan je na ujede komaraca, omiljeni bend mu je Green Day, a omiljena TV serija "Prijatelji".
5. Tom se užasava ajkula, priznao je da se u pesmi Reden radi o aferi na jednu noć sa fanovkom u njegovoj hotelskoj sobi. Voli da spava, omiljena TV emisija mu je "Devojke iz komšiluka" i voli testeninu s paradajz sosom i parmezanom.
6. Bill tvrdi da nije gej, u njegovom omiljenom porniću glumi Paris Hilton, iako bi njegov savršen sastanak bio s Olsen bliznakinjama. Naravno, ako grickaju nokte, eliminisane su.
7. Tom se predozirao viagrom kada su slavili dobitak zlatnog tiraža u prestonici Tajvana. Bill je izjavio: "Ne treba njemu da konzumira to đubre. On i dalje ima naviku da preko dana bude i više nego uzbuđen".


Izvor: Tokio Hotel US
Zasluga: Vee @ Tokio Hotel America
Skenirala: Lezly
Prevod na srpski: *.:: Twilight Rose ::.* @ Tokio Hotel Serbia

1 comment:

  1. Uvek se oraspoložim kada vidim svoj prevod na News Blogu. <3
    Preznojih se radeći na ovome, ali vredelo je. Pokidah se od smeha usput. xD

    ReplyDelete