11.23.2010

PETA Kampanja - Bill i Tom

Bill i Tom u kampanji za PETA



Bill i Tom iz Tokio Hotela se zalazu za zivotinje

Blizanci Bill i Tom Kaulitz iz nemackog internacionalno najuspesnijeg rock benda Tokio Hotel protestuju sa slozenom slikovnom prilikom za koriscenje zivotinja u zabavnoj industriji: "Robovi zabavne industrije: Divlje zivotinje van cirkusa!" je slogan s kojim muzicari, sada, po prvi put ucestvuju u PETA kampanji.
U lancima i lepljeni krvlju, Bill i Tom su vidjeni u mracnoj okolini. Kampanja je objavljena internacionalno: u dodatku Evrope, takodje je vidjena i u SAD- i Aziji.

"Imas samo vremena da zamislis da su zivotinje celog svog zivota drzane tako! Cirkuske tacke sa zivotinjama bi trebale biti zabranjene, postoji dovoljno interesantnih alternativa!" kaze Bill.
Posebno muzicari apeluju na roditelje koji jos uvek vode decu u cirkus s ovim dizajnom. "Posebno roditelji moraju razviti svest ovde." kaze Tom.

Dva vegeterijanca se takodje pitaju o federalnoj vladi: 17. oktobra 2003., savezno vece je jednoglasno poslalo jasan signal saveznoj vladi i u rezoluciji, glasalo za zabranu divljih zivotinja u cirkusu (posebno slonovi, majmuni i medvedi). Savezna vlada i dalje ne cini nista i zlostavljanje zivotinja se nastavlja!

Nedavno istrazivanje Drustva za potrosacka istrazivanja u Nirnbergu (april 2010) jasno pokazuje da dve trecine populacije divljih zivotinja u cirkusima nisu vise blagovremene. I savezna komora veterinara u aprilu 2010, dobro izgovorene reci, pozvano iz razloga zastite zivotinja, zabranu divljih zivotinja u putujucim cirkusima.

Dok evropske zemlje kao Austrija, Danska, Svedska, Bugarska i druge odavno imaju zabranu za divlje zivotinje, savezna vlada i dalje ostaje pasivna i na taj nacin ignorise patnju zivotinja.

Video







credit: Bim @ THSerbia

1 comment:

  1. Hey guys, its really great what you did for the animals and their rights..I love animals, and i feel angry when I see how some people use them for their own sick pleasures... I myself have two dogs that i adorre and I would never let somethin happen to them..Thats all from me..take care, bye..:)

    ReplyDelete