11.15.2010

Planet-beruf.de - "Naša turneja je širom sveta"

Logistika (tehnička podrška) nam pomaže da pravimo turneje

PhotobucketPhotobucketPhotobucket


Oni su članovi jednog od najpopularnijih nemačkih bendova. Bill i Tom Kaulitz iz grupe Tokio Hotel. Blizanci nastupaju s kolegama iz benda Georgom i Gustavom širom sveta. U tome imaju mnogo iskustva – kao i u saobraćaju i logistici.


planet-beruf: Puno putujete zarad vaših nastupa. Šta nosite sa sobom?

Tom: Uglavnom imamo odeću i instrumente. Ali sve zavisi od perioda na koji smo daleko od kuće. Poslednja turneja je zahtevala putovanja od tri meseca i svako od nas je poneo po deset kofera. Dakle, na dugim putovanjima, kofera ima oko 40. A Bill ima najviše!


planet-beruf: Kada ste na turneji, skoro stalno ste zajedno. Kako zajednički život uspeva u tako malom prostoru?

Bill: Pa, na poslednjoj turneji nam je išlo vrlo dobro. Očekivao sam da ćemo jedni drugima mnogo brže dosaditi. Ali je do toga došlo samo pred koncert u Parizu. Mislim da nam je baš pomoglo što smo se vozili u odvojenim autobusima za turneje!


planet-beruf: Putovanje autobusima za turneje deluje vrlo zabavno! Da li biste mogli da zamislite sebe kako vozite jedan, kao profesionalni vozači?

Tom: Mislim da je svako predodređen za drugačiji posao. Mi smo uvek želeli samo da stvaramo muziku, a neki ljudi da žive stalno putujući, kao naši šoferi. Defenitivno dobro rade svoj posao!


planet-beruf: Kako prenosite svoje instrumente?

Tom: Sve pakujemo u posebno za to namenjene kofere. U zavisnosti od destinacije, prenosimo ih ili avionom, ili kamionom. Ako idemo u Ameriku ili Aziju, mogu nam biti dostavljeni u posebnim kontejnerima trajektom.


planet-beruf: Za vašu "Humanoid Turneju 2010" nastupali ste vrlo impresivno. Kako prenosite opremu za koncerte iz grada u grad?

Tom: Turneja je vrlo složena. Prenosna agencija, koja je zadužena samo za turneje, ju je osmislila i pretočila u stvarnost. Delovi bine su raspoređeni u dvanaest kamiona, koji idu za nama širom Evrope. Sve je isplanirano u zadnji minut, i ako se jedan kamion zaglavi u saobraćajnoj gužvi, gubimo vreme. Bina je montirana svakog jutra u 7 sati na dva kraja hale, pa se zatim spajaju. Odmah nakon koncerta idemo dalje, i sve kreće ispočetka…

Bill: U zavisnosti od onoga što hala može da ponudi, tehničarima treba između osam i deset sati da montiraju binu. Jako remek-delo i pravi predmet divljenja!



Scan: anni_abstract
Prevod na engleski: TokioHotel-Info
Prevod na srpski: *.:: Twilight Rose ::.* @ Tokio Hotel Serbia

1 comment:

  1. *zamišlja momke kao vozače autobusa* xD
    Svaka im čast na ovoj turneji, zaista. D:

    ReplyDelete