11.24.2010

Peta Kampanja - video translation



Prevod videa

Bill: Tom i ja smo vegeterijanci, ali povrh svega, ne zelimo da zivotinje budu mucene i da zive u cirkusu. Zivotinje moraju da rade ovo, zamislite, i odgovorne su za zabavu ljudi.
Zato smo danas napravili neke slike, i stavili se u lance. Prvo ljudi misle, da je smesno i da se zivotinje zabavljaju, ali realnost je naravno drugacija. Naravno da zivotinje nisu humano drzane, a za tako lepo trcanje u krug, potreban je trening i tu i tamo poneki udarac.

Tom: Tu su uvek roditelji, koji idu u cirkus, sa svojom malom decom. Mala deca ne znaju nista o izvoru, i zato roditelji treba da razviju svest, da ovo nije ok.

Bill: Kako god, tu je sjajan cirkus s umetnicima, ovde, gde svako moze ici. Mi smo isli takodje.

Tom: Sada drugi motiv, sada smo u kavezu.

Intervjuist: Mozete li se saosecati sa zatvorenim zivotinjama?
Tom: Ne, mislim da ne. Gore je hiljadu puta. Mi smo tu samo za 10 minuta da se slikamo, ali je vec dovoljno.

Bill: Vidimo mnogo sa zivotinjama u soubiznisu generalno, da li u TV emisijama, nastupima, snimanjima videa, to je nesto sto smo striktno odbili.
Zivotinja to ne shvata, zatvorena je i ne moze to da podnese. Ako razmisljamo tome, odmah zaplacem.
Prvi pas kojeg smo dobili bio je iz prihvatilista, bio je ozbiljno povredjen. Ima oziljke opekotina svuda po uhu, zato sto je prethodni vlasnik gasio cigarete na njemu. Ima lose zube, zato sto su mu kao kucetu davali da pije pivo. Postoje iskustva koja nas karakterisu.

Ey, mi smo Bill i Tom iz Tokio Hotela i podrzavamo PETA. Nemojte izneveriti divlje zivotinje, one pripadaju divljini, ne cirkusu. I da podrzite sve ovo idite da www.peta.de i informisite se.




Prevod na engleski: BKth4e
Prevod na srpski: Bim @ THSerbia

No comments:

Post a Comment