5.13.2010

Concert review - Malaysia today

Prevod: .::*:: Oceana ::*::.
izvor: Tokio Hotel Rocks


Photobucket

Kroz monsun!



Pljušteća kiša nije bila prepreka fanovima nemačke alt-rock grupe, Tokio Hotela, dok su, u hiljadama, čekali da koncert počne, držeći kišobrane. A kada je počeo, dva sata kasnije, čekanje se isplatilo.
Znojava tela i mokre kose su odavale miris za pamćenje, ali ima da se zapamti i šou koji je na veče 1. maja alternativni-rock-slash-emo-pop bend, Tokio Hotel, priredio na prvom koncertu u Maleziji, koji je sponzorisao TM Streamyx.
Ako je granica ispred One Utama Shopping Centre bilo ono čega su morali da se drže, kvartet koji čine Tom i Bill Kaulitz, Gustav Schafer i Georg Listing su dokazali da muzika prožima kulture i jezike. Protežući se od Central Park Avenije do ulaza u prizemlje tržnog centra, red nije ličio ni na šta, osim na ogromnu zmiju napravljenu od ljudskih tela.
Iako su ista ta tela isprana neočekivanim pljuskom, ništa nije uništilo entuzijazam, jer je bend poznat po svom nestvarno lepom frontmenu i upečatljivim rifovima, i to je bilo vredno čekanja.
Nažalost, vođa manifestacije sa Hitz.fm zagrejavao publiku, bilo je očigledno da će biti odlaganja zbog nameštanja bine. Fanovi su čekali više od pola sata do nastupa Pop Shuvita i Bunkfacea. Oba benda su priredili lep šou – Pop Shuvit sa svojim najprepoznatljivijim hitom, Mara Bahaya, a Bunkface sa smešno upečatljivom Situasi, između ostalih pesama – dok DJ nije došao treći put da pusti još jedan remiks pesme Bad Romance, publika je počela da se utišava.
Iako su mnoga stopala sigurno otekla od tolikog stajanja, kada se pevač Bill konačno trčeći pojavio na bini obučen u crno, sa metalnom ogrlicom, grla su počela da otiču od vrištanja. Dok se ostatak benda spremao da zauzme mesta na bini, pojavili su se jezivi, emo-electro rif i plava svetla, a svi su čekali sa šou počne.


A Tokio Hotel ih nije razočarao.


Bend je odmah prešao na uvodnu numeru, Noise, koja je prva i na novom engleskom albumu, Humanoid.
Stajući samo da pozdrave malezijske fanove i zahvale im za prisustvo (ne treba da se zahvaljujete!) bend je nastupio sa još 13 pesama, uglavnom sa albuma Humanoid, koji je lansirao njihove najnovije hitove, Automatic i World Behind My Wall. Kada su ova dva hita svirana, publika je poludela, radujući se od sveg srca (i glasnih žica), i pevajući istovremeno kad je pevao i Bill.
Trčeći sa bine svaki čas da promeni modne detalje na sebi, frontmen Bill je izazivao, zagrejavao, i zanosio publiku, zvučeći i izgledajući kao u video spotovima, kakvog ga fanovi i vole.
Tokio Hotel su svirali i pesme sa ranijih albuma, kao i englesku verziju pesme Ready, Set, Go! i Monsoon, koju su pevali na maternjem jeziku. Fanovi su znali reći i pevali sa bendom, iako uglavnom nisu bili sigurni šta te reči znače.
Nije bilo gužve i nereda (iako je basista Georg sigurno bio pred ventilatorom koji mu je duvao u lice, jer su njegove zanosne, smeđe kovrdže letele okolo, što se dopalo fotografu koji ga je uslikao), samo dobre muzike koja je ostavila fanove da preklinju za još.
Ali prebrzo, sve je bilo gotovo, nakon samo sat vremena – ali je bend obećao, bez pogovora, da će se vratiti.
Napomena: da će ‘raditi nešto sa MTVjem’ i sigurno opet sresti malezijske fanove opet!

1 comment:

  1. Verujem da ih nisu razočarali. Zaslužili su takav koncert, ipak su dva sata čekali na kiši. *muffin*

    ReplyDelete