5.12.2010

The Malay Mail - Zapanjujuc Tokio Hotel

Novine u Maleziji su se zaista primile na Tokio Hotel! Ovaj prelep clanak pokazuje to.

prevod na srpski: MECKYJEVAmalla @ THS
credit:angelspit LJ


Photobucket
Tokio Hotel je dao sve od sebe na sceni i fanovi su osetili svaki takt.


Poticu iz iste zemlje kao Rammstein i Scorpions, ali Tokio Hotel ne uporedjuje sebe sa ovim legendama koje razdvaja drugaciji muzicki stil i razlika u godinama.Roditelji koji su mislili da ce imati miran "labour day" su pogresili jer su morali da budu pratioci svojoj deci koja su isla da gledaju najpopularniji nemacki bend, 1. maja u "One Utama ".
Dok smo se sastajali sa cetvoricom momaka ovog benda, mislili smo da ce nas intervju teci malo teze jer su oci njihovog ogromnog obezbedjenja sve vreme bile uprte samo u njih, sto nas je cinilo nervoznim.
Na kraju se, ipak ispostavilo da su ova cetvorica sasvim obicni momci (ako izostavite dvopolni/hermafroditni stil frontmena ove grupe-Billa Kaulitza) koji uzivaju da zadirkuju jedni druge i prave zajedno muziku dok su na putu. Nema nikakvih tajni izmedju njih.
"On je neuredan, lenj i uvek kasni," rekao je gitarista Tom Kaulitz, koji je inace Billov brat blizanac, upucujuci Georgu lukav pogled. Podrzavajuci brata, Bill se slozio sa ovom izjavom bezobrazno se kezeci.
"To nije tacno", odgovorio je Georg Listing koji kada je kasnio dobio sansu uspeo da vrati Billu tako sto je na pitanje 'kako bi opisao Billa" odgovorio "Egoista".
"To je pogresna rec," Bill je poceo da se smeje. "Nije" -odgovorio je Georg.


Photobucket

Dok su svi bili brbljivi (pogotovo pevac Bill koji je bio nametljiv) i odgovorili na sva nasa pitanja, bubnjar Gustav Schafer je bio cutljiv tokom celog intervjua, iako smo unapred bili upozoreni od ostale trojice da moze da bude jako bezobrazan. "Pazite koje mu pitanje postavljate, to moze lako da postane i jedino pitanje," smejali su se Bill i Tom.
Dobrocudno zadirkicanje je vec postalo normalno ovim momcima, sto i ne bi trebalo da nas cudi jer oni se zajedno druze od svoje 10. godine.
Poceli su sa imenom "Devilish" Listing i Schafer (tada su imali 13 i 14 godina) su se znali iz muzicke skole. Nakon sto su odgledali nastup Billa i Toma 2001. godine, upoznali su se i zajedno osnovali novi bend.
U 2003. godini, kada je Bill (tada 13) ucestvovao i u emisiji "Star Search" bend je promenio ime u Tokio Hotel. Ime je nastalo zbog ljubavi momaka prema gradu Tokiu, i zbog toga sto su stalno putovali i hoteli su im postali drugi dom.
I dok im mnogi zavide na tom sto mogu da noce u preskupim hotelima, ovaj bend vise puta pozeli da bude kuci.
"Ponekad mastamo da lezimo u svojim krevetima i ponekad smo siti naseg rasporeda. Ali na kraju dana, setimo se da je ovo nas san. Mi putujemo na razna mesta, razlicite udaljenosti i uvek smo uzbudjeni kada trebamo da se upoznamo sa fanovima," rekao je Bill.
To da su sami u Aziji je cinjenica u koju TH idalje ne moze da poveruje.Nisu ni sanjali da ovde imaju fanove.
Prisecajuci se svog prvog nastpua u malom selu u Nemackoj 2005. godine, TH je morao da nastupa po malim festivalima pre nego sto su izdali njihov prvi singl.Ono sto nisu ocekivali jeste bio uspes koji su ostvarili nakon njegovog objavljivanja. Hala koja je bila za 2,000 gledalaca odjednom je bila prepuna hiljadama fanova koji su dosli da gledaju Tokio Hotel.
"Bilo je totalno ludo, bili smo van kontrole. Nije bilo nacina da dodjemo do scene," rekao je Bill.
Oni su samo mogli da ostanu u kolima dok su fanovi okruzili vozilo i nisu prestali da ga udaraju.
Napokon, stigli su do scene, stvari su se rascistile nakon 2. pesme i srecom niko nije bio povredjen.
Na tu temu, bend je poceo da prica i o "1000 Hotels European Tour" 2008. godine kada je Bill imao problema sa glasom, nakon sto je nastupio na 43 koncerta bez prekida. Jedan deo turneje je morao da se otkaze kada je Billu otkrivena cista na glasnoj zici. Bend to cuva u losem secanju, tada nisu znali sta da rade.
"Sedeo sam u hotelskoj sobi. I samo sam gledao fanove kako placu. To je bio najtezi period kroz koji smo prosli. Bio sam uplasen i mislio sam da vise necu moci pevati."
Na srecu Billa i malezijskih fanova Bill se oporavio. Otpevajuci 14 pesama na njihovom nastupu, zbog THa fanovi su poludeli.
Dok je publika bila uzbudjena dok su "Pop Shuvit" i "Bunkface" otvarali show, takodje su bili i nestrpljivi jer su hteli da vide sto pre TH.
Kasnili su, i tokom odlicnog nastupa , koji je poceo u 21.15, novinari i fotografi koji su bili pozadi su imali poteskoca tokom snimanja zbog ogromne publike ispred njih.
Billov glas je bio sjajan i nije bilo nikakvih tragova operacije, a fanovi su bili odusevljeni izvodjenjem omiljenih numera "Automatic" i "World Behind My Wall".
Kada su izasli na scenu videli smo TH ali u drugacijem svetlu, to nisu bili momci koje smo upoznali tokom intervjua, pogotovo ne bubnjar Schafer. Dali su sve od sebe na sceni i publika je to osetila.
Dok su fanovi pevali svaku pesmu bojali su se da ne cuju pesmu koja je bila poslednja.Kada je bend otisao sa scene fanovi su krenuli da pevaju pesmu za koju su umirali da cuju- Monsoon. Onda je bend izasao i optevao nemacku verziju te pesme- Durch Den Monsun.
Nakon sat vremena skakanja THa na sceni, show je bio zavrsen. Konacno odmor za TH, iako je fanovima bilo uzasno zao sto je kraj ipak su se utesili nakon sto je TH dao izjavu za MTV da ce se ponovo vratiti.
Ovo definitivno nece biti poslednji put da TH nastupa u Maleziji.


No comments:

Post a Comment