5.13.2010

Veliki hit u Maleziji

prevod: .::*:: Oceana ::*::.
izvor: Tokio Hotel Rocks


Nemački bend Tokio Hotel prošlog vikenda je nastupao za hiljade vrištećih fanova.
Tokio Hotel su posetili Maleziju samo jednom, ali je ovde oformljen njihov kult – ako se možemo pozvati na njihove fanove koji vrište i plaču.
Preko 3,500 fanova se okupilo prošle subote u 1 popdne u Utama Shopping Centru u Petaling Jayi, Selangor, za prvi koncert benda u državi.
Za članove benda, ipak, ova reakcija nije neobična.
Identični blizanci Bill (vokal) i Tom (gitara) Kaulitz, Georg Listing (bas) i Gustav Schafer (bubnjevi) čine najveći sastav koji je došao iz Nemačke u savremenom dobu. Dolaze iz Magdeburga, srednjovekovnog nemačkog grada.


Photobucket

Počeli su karijeru kao bend Devilish, ali kasnije promenili ime u Tokio Hotel – Pre nego što su izdali debi album Schrei 2005. godine.
“Nikad nismo posetili Tokio. Tražili smo novo ime, potpuno nov život za nas dok radimo sa menadžerima, producentima i u studijima. To je bilo novo doba za nas, i zato smo u naziv smestili nešto novo za nas, kao Tokio.
“To je za nas kao simbol… kao cilj da odemo tamo. Nadam se da ćemo ga posetiti ove godine. To bi bilo strava,” izjavio je frontmen benda, Bill.
Grupa ima četiri velika hita i dva vrhunska studijska albuma, do današnjeg dana ostvarivši neverovatnu prodaju od pet miliona CDova i DVDjeva. Osvojili su 10 platinastih tiraža, pokupili nagradu za Najbolji bend na EMA prošle godine, a pre dve godine, nagradu za Najboljeg novog izvođača na VMA.
Nije ni čudo što su u Maleziji tako lepo dočekani.
Jedna od najvažnijih karika njihove popularnosti je Bill, ko je sa šiljastom kosom i tamnom šminkom, predmet obožavanja fanova.
Tokom koncerta, devojke su vrištale, “Volim te, Bill.”
Bio je pravi nastupač, znajući tačno kako da reaguje na publiku, izazivajući ih da traže još, i usavršio sve što treba da zna jedna velika rock zvezda.
“Nikad nisam imao uzore. Mislim da od svega biram po malo. Nikada ne kažem kako bih voleo da izgledam tačno kao neko drugi. Samo osetim šta želim. Mislim da je jako važno da u modi nema pravila,” Bill izjavljuje za press konferenciju u Petaling Jayi dan pred koncert.
Zaista, Billov smisao za modu je glavna tema u bendu, baš zbog njegovog androginog izgleda.
“Nosim ono što želim da nosim. Nosim ono u čemu se osećam prijatno. Oduvek je tako. Takav sam išao i u školu, jer je moja ličnost zaista takva,” rekao je Bill, fan Davida Bowiea i Aerosmithovog Stevena Tylera.
“Deset godina farbam kosu i jako brzo nanesem šminku. I znate, treba mi puno laka da održim kosu da stoji. Koristim jedno pakovanje svakog dana,” podelio je sa nama.
Dok Bill fura glam rock izgled, njegov brat blizanac više voli široku odeću i pletenice hip-hopera.
“Mislim da smo izgledali isto do naše šeste godine. Imali smo dukseve sa našim imenima da bi nas nastavnici razlikovali. Posle toga, potpuno smo počeli da se razlikujemo. Ne znam zašto, mi smo kao jedno,’ Bill je podelio sa nama.
Tom je dodao: “Samo izgledamo drugačije. Mi smo više od srodnih duša. Mi smo kao jedna osoba koja se razvila na dva različita načina. ”
Naravno, bend je najpoznatiji po svojoj muzici. Iako su relativno mladi, koriste sopstvena iskustva kada pišu pesme.
“Naravno da pišemo o našim životima i osećanjima,” Bill dodaje.
Tom se ubacuje: “Muzika je uvek samo o osećanjima,” kao odgovor na dilemu koliko zapravo muzičari strepe i koliko su osećajni.
Kad su spojili ovo kombinujući i svoje različite muzičke ukuse, dobili su muziku po kojoj su danas poznati.
“Gustav vli hardcore stvari kao što je Metallica. Tom sluša hip-hop poput Jay-Zevih pesama, dok ja volim Stereophonics i Aerosmith. Sve je drugačije,” kaže Bill.
Momci govore na nemačkom, ali su skupili hrabrosti da se probiju i na engleskom, što se svakako isplatilo.
Prvi CD na engleskom jeziku, koja je bila prevod Screi albuma, u SADu je puštena u prodaju 2008., a onda je usledio Humanoid, njihov drugi engleski album, što je bilo prošle godine.
Prvi hit sa albuma, Automatic, puno se emituje na malezijskim radio-stanicama.
“U početku je bilo baš teško da pređemo i na engleski. Mislim da mi je engleski stvarno loš. Učili smo ga u školi, ali ne preterano.”
“Za prvi CD na engleskom, bilo mi je čudno jer sam uvek pevao na nemačkom. Ja sam perfekcionista i hteo sam da zvuči što pritodnije.”
“Ali sada, ne mogu da se odlučim koji jezik više volim. Volim i engleski i nemački. Mislim daćemo u budućnosti na ovaj način snimati albume,” Bill objašnjava.
Na koncertu, Tokio Hotel je na oba jezika otpevao 11 pesama. Balada koja će se pamtiti, Monsoon, pevana je na nemačkom.
A onda je, na kraju, Bill na savršenom engleskom rekao: “Hvala vam. Vidimo se opet!”

Šuška se da će se bend vratiti u Maleziju, pa ćemo možda opet videti Billa – sa svojom krestom koja prkosi gravitaciji – i njegovim saradnicima iz benda uskoro.



1 comment:

  1. Baš lepo što su fanovi u Maleziji imali koncert, zaslužili su. <3
    A momci su stvarno uragan - prvi put su bili tamo, a fanovi šize. *_*

    ReplyDelete