6.14.2010

July Teens Magazine (Singapur) - Cekirajte se u Tokio Hotel

Photobucket


credit: THSingapur
scan: SgTHfan
prevod na srpski: Goga @ THS



Cetiri mlada djavola se nalaze u St. Dwells-u: braca blizanci Tom i Bill Kaulitz, Gustav Schäfer i Georg Listing. Veceras, oni se ne odmaraju u Tokiju, vec u ekskluzivnom hotelu u privatnom delu Orchard Road-a. Nekada poznati kao Devilish dok su bili u rodnoj Nemackoj, ova cetvorka je odbacila svoj bezobrazni nadimak i i osvojila srca fanova sirom sveta sa imenom - Tokio Hotel.

Vampir na slobodi

Obucen skroz u crno, Bill sedi na viktorijanskoj sofi kao omadjijan. Njegovi koferi su visi i od njegovih kolega iz benda. Izgleda izduzen kao samurajski mac - ostar i tanak, sto potvrdjuju i njegove dugacke noge. Njegov pogled nam naglasava - njemu se ne postavljaju banalna pitanja. Za to krivite njegov tamni ajlajner i guste trepavice, koje ga cine sjajnim. Ali cim zapocnemo temu o vampirima, na njegovom licu se pojavi suptilan osmeh.

Bill se spojio sa svetom vampira kao vrlo mlad. Zurka za Noc Vestica ga je pretvorila iz decaka u vampira. Poceo je da eksperimentise sa Gothic stilom i sminkom. Cak i sada, kao rock zvezda, i obozavan od strane hiljade Tokio Hotelijera, Bill (20) je odlucan u svojoj ljubavi prema fantazijskim snovima svih devojaka - Twilight-u. Tako da, kada bi mu bilo ponudjeno da igra vampira, da li bi bio dobar ili los vampir? "Zelieo bih da budem los vampir, mislim da je vise cool." on kaze. Kaze da je ono sto ga intrigira, upravo to lose, odvratno ponasanje koje je dozvoljeno losim vampirima. Svi u sobi se smeju. "U filmovima treba isprobavati svakakve, razlicite stvari" on dodaje.

Billova modna kolekcija?

Ali samo Bog zna koliko dugo ce fanovi morati da cekaju da vide Billa na filmskom platnu. U ovom trenutku, bend zeli samo da se fokusira na muziku. "Uvek cu se baviti muzikom" kaze Bill, a brat Tom potvrdjuje ovu recenicu: "Mislim da smo samo talentovani za muziku, i nista vise."
Sa suprotne strane sede misteriozni bubnjar, Gustav Schäfer (21), i dugokosi basista, Georg Listing (22), koji klimaju glavom potvrdjujuci.
Medjutim, kada bi Bill imao priliku da se bavi necim osim muzike, nema sumnje da bi odabrao modu. "Bavljenje modom bi bilo cool" kaze. "Svidja mi se rad Deana i Dana iz DSquared-a... time bih mogao da se bavim u buducnosti." Bill je bio model za modnu marku blizanaca za musku kolekciju Jesen/zima 2010 u Milanu, na Nedelji Mode.

Buntovnici sa razlogom

Tokio Hotel ima stav. Zavisi kako ih posmatrate, mozete ih ili obozavati ili mrzeti iz dna duse. Sa 15 godina, vec su znali sta zele u muzickom smislu od svog benda, Devilish. Kompanija Sony BMG Germany ih je previse kocila i neprestano im govorila sta da rade, sto se momcima nije svidelo i oni su odbijali da budu pripitomljeni. Za razliku od ostalih bendova, oni su se izdavackoj kuci javili sa vec gotovim albumom - nisu zeleli nikakve stiliste ili tekstopisce. "Snimili smo, napisali sve sami, i onda potpisali ugovor." kaze Tom. To se nije svidelo njihovom bivsem sefu. "Nisu verovali u nas niti mislili da imamo potencijala." Bill se priseca. "Odbacili su nas." Ali njihov rad i nada su se isplatili visestruko kada ih je uzeo pod svoje Universal Music Germany, 2005. godine.

Napredak "Hotela"

Njihov prvi album na nemackom, Schrei (u kojem je premijeru imao Billov prepubertetski glasic), osvojio je IFPI Platinum Europe Award godinu dana posle objavljivanja, 2006. Ova nagrada je za one izvodjace koji su prodali vise od milion albuma u Evropi. Godine 2007-e, dobijaju IFPI Austria nagradu za svoj drugi nemacki album, Zimmer 483. Iste godine izlazi i njihov prvi engleski album, Scream, a bend osvaja 2008. godine MTV VMA u kategoriji Best New Act. 2009. godine izlazi Humanoid, u isto vreme i na nemackom i na engleskom jeziku. Boravili su na Bilboard Top 100 listi cak 3 nedelje. Sa samo dva albuma na engleskom, uspeli su da se probiju i u SAD-u. Nedavno su saradjivali sa estonskom pevacicom Kerli, za pesmu Strange, koja se nalazi na soundtrack albumu Tima Burtona koji je snimio "Alisu u zemlji Cuda". Oni su prvi nemacki bend u istoriji nemacke muzike koji uziva ovoliku slavu u celom svetu. "Veoma smo zahvalni sto, kao nemacki bend, imamo sansu da ovoliko putujemo na turneje u svim ovim zemljama. Sve je pocelo pre samo 5 godina, u Nemackoj. Sve je bilo jako cudno za nase izdavace, i producente. Niko nije ocekivao ovakav uspeh." Bill govori savrsenim engleskim.

Prvi put u Singapuru, bend je izveo Automatic akusticnu verziju , kao i Phantomrider, obe sa novog albuma Humanoid, na Audi Fashion Festival-u 2010. Sledeceg dana su posetili Kuala Lumpur. U Julu planiraju da posete Kinu i da se pritom vrate u "Grad Lavova". "Stvarno se nadamo da cemo posetiti Japan po prvi put. kaze Bill. Izgleda kao da ce legija Humanoida uskoro krociti na tlo Azije.

Pre nego sto su bili slavni

Bill je clan benda o kome se najvise govori. Razumljivo, njegov androgeni stil i zenska fihura podsticu diskusiju o njegovoj seksualnosti. Ali za Billa nije cudno sto ga posmatraju kao "drugacijeg". vec sa 10 godina, on se vrlo razlikovao od svojih vrsnjaka u selu u kome je odrastao, Magdeburgu. "Ljudi su buljili u nas, kao da smo vanzemaljci. Nismo imali mnogo prijatelja." kaze Bill. Muzika je bila njihovo jedino utociste. Nastupali su u jednom lokalnom klubu kada su upoznali Georga i Gustava - to je bilo 2001. godine. Oformili su Devilish. Ali trinaestogodisnji Bill je bio taj koji je bio zasluzan za njihov prvi ugovor, jer je postao poznat u nemackoj emisiji "Star Search".

No comments:

Post a Comment